CHP parti içi seçimlerin tamamını tüzük değişikliği dahil gerçekleştirdi. Zonguldak’ta İlçe seçimleri Aralık, İl seçimleri ise Ocak ayı içinde bitti.. Karşılıklı ziyaretler ise sanırım  tamamlandı! Artık 2019 da yapılacak çok önemli üç seçime hazırlık başlatılması lazım diye düşünüyorum..

Seçimlerde başarılı olmanın en önemli şartlarından biri örgülerin koordinasyonu ve birlikte çalışması, kısaca örgüt bütünlüğü.. CHP Zonguldak’ta şimdilik bu işin kırıntısı yok.. Kurulur mu? İstenirse tabi ki kurulabilir..

Bakınız CHP Zonguldak örgütlerinde gördüğüm en büyük eksiklik iletişim. Tüm yönetimlerde iletişimden sorumlu yöneticiler var.. Ancak iletişim denildiğinde herhalde gezilerde ve ziyaretlerde çekilen fotoğrafların paylaşılması sanılıyor olmalı ki başka bir şey yok..

Zonguldak CHP İlçe örgütlerinin Internet sayfalarının tamamını inceledim.. Sizlere kısa bir rapor vereyim!

Merkez ilçenin iki sayfası var. (Eski ilçe başkanı görevi bırakmış ama sanırım sayfayı bırakmamış.) 404 kişi takip ediyor. Ziyaretler ve önemli günler ile ilgili paylaşımları var. Sayfaları güncel..

Kozlu ilçenin sayfasını 395 kişi takip ediyor son paylaşımları 9 Eylül 2017.. İletişimden sorumlu ilçe yöneticileri sanırım atanmadı)))))..

Kilimli ilçenin sayfasını 171 kişi takip ediyor. İletişim sorumlusu uykuda.. Zaten bu örgütten doğru bir çalışma beklemek saflık olur. Kumpas kurma işinde üstlerine yoktur..

Ereğli ilçenin sayfasını 4866 kişi takip ediyor.. Sayfalarında ilçe örgütünün çalışmalarından çok ilçe başkanın özel sayfasına döndürülmüş.. Ancak sayfaları aktif..

Devrek İlçenin sayfasını 536 kişi takip ediyor. Son paylaşımları 8 Mart Emekçi Kadınlar günüyle ilgili. Yeterli değil..  

Çaycuma ilçenin iki sayfaları var.. Biri 2012 yılından bu güne kullanılmıyor.. Bu sayfa sanırım şu an il Başkanı Olan Umut Başoğlu’nun ilçe başkanlığı döneminde teslim etmediği sayfa olduğunu düşünüyorum.. Şu an aktif olan sayfanın 260 takip edeni var.. Çaycuma ilçe başkanlığının diğer ilçelerden farklı bir artısı var.. Aşağıda konuya değineceğim.. 

Alaplı ilçenin sayfasını 478 kişi takip ediyor. Son paylaşımları 17 Nisan 2017.. İletişim sorumlusu yeni dönemde sanırım atanmadı.

Gökçebey İlçenin sayfasını bulamadım sanırım henüz sayfa açmadılar..

İl Başkanlığı sayfasına da baktım.. 3378 takip edeni var.. Son paylaşımlarını 8 Mart Emekçi Kadınlar gününde yapmışlar. İlçe ziyaretleri var. Merkez ilçenin ise yeni taşındığı binanın açılışına katılmışlar vs.!

Bu sayfalara neden baktığımı da anlatayım..

Önce şunu belirteyim, İlçe Örgütlerindeki tüm ilçe iletişim sorumluları eğitimden geçirilmeli. Çünkü bu konudaki bilgi eksiklikleri sayfalara yansımış. Bu sayfalar parti çalışmalarından çok kişisel sayfalara dönüşmüş. Gelecek için plan proje, yapılması düşünülen işler, siyasi iktidarın yanlış işleri vs yok..  

Örgüt bütünlüğünü sağlamak için aşağıdan yukarıya ve yukarıdan aşağıya bilgi alışverişi gerek.. İlçe Örgütlerinin çalışmalarını il örgütü bu sayfalardan takip etmeli, eksikleri görmeli, tamamlamalı, yönlendirmeli, güzel çalışmalar için yüreklendirmeli hatta takdir etmeli vs.

CHP’nin iki Milletvekili var! Bu sayfalarda en büyük eksiklerden biri ise Milletvekillerinin çalışmasına bu sayfalarda yer verilmemesi.. Çünkü ilçe iletişim sorumluları milletvekillerinin meclis çalışmalarını takip etmiyor.. Oysa görevlerinden biri de bu.. Milletvekilleri çok önemli bir yasa teklifi veya önerge veriyor, iletişim sorumlusu bu çalışmaları takip etmediği için ne örgüt yöneticileri, ne üye, ne de Zonguldak halkı bu çalışmalardan habersiz..

 Örgütler içlerinden çıkmış milletvekillerinin meclis çalışmalarını üyeye duyurmazsa nasıl bütünlük sağlanır.!

 Tüm ilçelerin sayfalarını geriye doğru inceledim.. Bir tek Çaycuma ilçesine ait sayfasında iki milletvekilinin bir tek çalışmasını duyurmuş.. Şöyle “ CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş toplantıda söz alarak kanun tasarısının 2003-2014 tarihleri arasında ölen maden işçilerinin yakınlarıyla sınırlandırılmasının kaldırılması talebinde bulundu” başka yok..

Oysa son günlerde her iki milletvekilinin de tüm bölgeyi ve ülkeyi ilgilendiren yasa teklifleri var.. Örneğin Şerafettin urpçu’nun “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 2809 Sayılı Kanun ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi.” Bu yasa teklif ne getirecek!

Teklif Karadeniz Ereğli Üniversitesinin Kurulması, söz konusu Üniversiteye bağlı fakülte ve yüksekokullarda kullanılmak üzere öğretim elemanları ile idari personele ilişkin kadroların ihdas edilmesi ve Karadeniz Ereğli Üniversitesi ile ilgili bütçe ödeneklerinin düzenlenmesini öngörmektedir.

Ereğli’nin il olması için çaba harcayan Ereğli örgütü bile bu yasa teklifini sayfasına koymamış..

Örneğin Ünal Demirtaş’ın Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi. Bu yasa teklifi ne getirecek

“Yaşlılık, vazife malullüğü dul ve yetim aylıkları tutarı asgari ücretin altında olanlardan sağlık hizmetlerinde katılıp payı alınmamasını, bu kişilerin aylıklarından Sosyal Sigorta ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında herhangi bir  kesinti yapılmaması ve aynı kanun kapsamında söz konusu kişilere, bu kişilerin kusuru olmaksızın 1.Ocak 2018 tarihine kadar yapılan fazla ödemelerin geri alınmasını amaçlamaktadır.”

Bu çalışmaları Internet sayalarında yayınlamanın dışında iletişim sorumluları yerel basına taşıyabilecekleri gibi el ilanı şekline getirilerek Zonguldak ve ilçelerinde halka dağıtıp CHP’nin çalışmaları hakkında bilgilendirebilirler..

Eleştiri yaptığımızda “önümüzde çok önemli seçimler var, şimdi eleştiri zamanı değil” demekle bu işler olmuyor..  2019 seçimlerinde başarıyı yakalamak için örgüt bütünlüğünü sağlamanız şart. Bunun yolu da iletişim araçlarını ayrım yapmadan doğru kullanmaktan geçer.

 

TURGUT GÜVEN 

Yayın Tarihi: 16.03.2018