CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan ve İlçe Örgütü Toplu İstifa Etti, Yeni Parti'ye Katıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları, delegeler ve çok sayıda partiliyle birlikte CHP üyeliğinden istifa ederek Genel Başkanlığını Özgür Özel'in yaptığı Yeni Parti'ye katıldıklarını açıkladı.
Kozlu'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Merve Arslan, alınan kararın kırgınlıktan değil, inandıkları değerleri daha güçlü şekilde yaşatma iradesinden kaynaklandığını belirtti.
Arslan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Bugün, ilçe yönetimimiz, kadın ve gençlik kollarımız, delegelerimiz ve çok sayıda yol arkadaşımızla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimizden istifa ederek Yeni Partimize katıldık. Bu karar; kırgınlığın değil, inandığımız değerleri daha güçlü bir şekilde yaşatma iradesinin sonucudur. Kozlu'da yıllardır omuz omuza verdiğimiz mücadeleyi şimdi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in liderliğinde, Yeni Parti çatısı altında sürdüreceğiz. Cumhuriyet'e, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına, demokrasiye ve millet iradesine olan bağlılığımız dün neyse bugün de aynıdır. Yeni Parti Kozlu İlçe Başkanlığımızın kapısı; bu değerlere inanan herkese sonuna kadar açıktır. Bu bir veda değil, yeni bir başlangıçtır. Yolumuz açık, mücadelemiz ortak. Birlikte başaracağız."
"Siyaseti Halkın İçinde Yaptık"
Üç yıldır ilçe örgütüyle birlikte büyük bir mücadele verdiklerini ifade eden Arslan, siyaset anlayışlarının halkla iç içe olmak üzerine kurulu olduğunu söyledi.
"Kapalı kapılar ardında siyaset yapmadık. Makam odalarına hapsolmadık. Sokakta olduk, mahallede olduk, esnafın yanında olduk, emekçinin yanında olduk, gençlerle, kadınlarla, çocuklarla birlikte olduk. Çünkü biz siyaseti halkın içinde yapmayı tercih ettik."
"20 Yıl Sonra Kozlu Belediyesi'ni Kazandık"
Yerel seçimlerde elde edilen başarıya da değinen Arslan, bunun örgütlü mücadelenin sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi:
"2024 Yerel Seçimlerinde tam 20 yıl sonra Kozlu Belediyesi'ni AK Parti'den alarak Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıdık. Bu başarı tesadüf değildi. Bu başarı; örgütlü mücadelenin, alın terinin ve inancın eseriydi."
Arslan, belediye meclisinde çoğunluğun sağlandığını, İl Genel Meclisi seçimlerinde ve belediye başkanlığı seçiminde CHP'nin Kozlu tarihindeki en yüksek oy oranlarına ulaştığını ifade etti.
"CHP Üyeliğimden İstifa Ediyorum"
CHP üyeliğinden ayrıldığını kamuoyuna duyuran Merve Arslan, mücadelelerine Yeni Parti çatısı altında devam edeceklerini söyledi.
"Bu vesileyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ettiğimi kamuoyuyla da paylaşmak istiyorum. Yeni Parti Kozlu İlçe Başkanlığı'nın kapısı; Cumhuriyet'in değerlerine, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına, demokrasiye ve halkın iradesine inanan herkese daima açıktır."
Arslan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Bugün bir veda değil, inandığımız değerleri daha da büyütmek için yeni bir başlangıçtır. İsimler değişebilir, görevler değişebilir, partiler değişebilir. Ama Atatürk'e bağlılık, Cumhuriyet sevdası, demokrasiye olan inanç ve milletin iradesine duyulan saygı asla değişmez. Yolumuz belli… Atatürk'ün izinde, Cumhuriyet'in değerleriyle, Özgür Özel'in liderliğinde, halkımızın umudunu büyüten Yeni Parti çatısı altında korkmadan, yorulmadan, vazgeçmeden birlikte yürüyeceğiz. Çünkü en karanlık gecelerin ardından doğan güneş, hiçbir zaman umudunu kaybetmeyenlerin olacaktır. Bugün çıktığımız bu yolculuğun sonu Türkiye'de iktidardır. Yürüyelim arkadaşlar."
Merve Arslan'ın açıklamasının ardından CHP Kozlu İlçe Yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, delegeler ve çok sayıda partili de CHP üyeliklerinden istifa ederek Yeni Parti'ye katıldıklarını duyurdu.








