CHP Genel Merkez'inin Zonguldak Belediye Başkan adayını belirlemek için 7 aday adayından 4'ünü eleyerek 3 aday adayı ile ön seçim yapma kararının tepkileri büyüyor.
Zeki Günalp, Atınç Kayınova, Turgut Aydın ve İsmail Eşref'in 21.12.2023 tarihli Parti Meclisi toplantısından çıkan karar sonucu Ön seçime giremeyeceği, Harun Akın, Tahsin erdem ve Fırat Birkan arasında 30.12.2023 tarihinde Örgüt Denetiminde Ön Seçim yapılacağı kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Bu karar sonrası ilk tepki Ön Seçime girmeye hak kazanmasına rağmen Harun Akın'dan geldi.
Parti için birlik ve bütünlüğü zedeleyeceği ve seçim başarısını olumsuz etkileceği için bu kararın tekrar gözden geçirilerek 7 aday adayının da yarıştığı bir ön seçim yapılması gerekliliğini ifade eden Akın, tüm aday adaylarını İl Başkanlığına dilekçe vermeye davet etmişti.
Akın, Ön Seçime katılmaya hak kazanamayan 4 aday adayı ile birlikte İl Başkanlığı binasına giderek 7 adaylı ön seçim için dilekçe verdi.
Gözler Fırat Birkan ve Tahsin Erdem'e çevrilmişti ki Fırat Birkan da İl Başkanlığına dilekçe verdiğini açıkladı.
3 adaylı ön seçim kararı sonrası 'Demokrasi Kazandı' diyen Tahsin Erdem'in 7 adaylı ön seçim için dilekçe verip vermediği merak ediliyor.
İl Başkanlığının raporunu hazırlayıp genel merkeze göndereceği, yüksek ihtimalle 7 adaylı ön seçim talebinin olumlu yanıtlanacağı tahmin ediliyor.