14 Mayıs ve 28 Mayıs olmak üzere 2 tur gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazanırken, 14 Mayıs öncesi
Milletvekilliği seçimleri Zonguldak'ta ilginç konu ve olaylara sahne oldu.

HER GÜN BİR ADAY ADAYI VE ADAYI
Bugün itibariyle tüm partilerde dikkat çeken aday adaylarının ve adayların analizini paylaşacağımız ilk yorumumuzda; AKP 4'üncü sıra milletvekili adayı Nejdet Tıskaoğlu'nun seçim sürecine damga vuran hal ve hareketlerine değineceğiz.

TISKAOĞLU'NDAN DEĞİŞİK HAREKETLER
'Eve Dönüş Safsatas
ı' ile Zonguldak'a girip geçen haftaya kadar kendisinden başka dönen olmayan projesini 'Siyasete Giriş Projesi'ne çevirerek AKP'nin 4'üncü sırasından listeye giriş yapan Nejdet Tıskaoğlu, tüm maddi harcamalara ve PR çalışmalarına rağmen TBMM'ye gitmeye hak kazanan milletvekilleri arasında yer alamadı.

HAYAL KIRIKLIĞI SONRASI 1 HAFTA PAYLAŞIM YAPMADI
14 Mayıs'ta hayal kırıklığı yaşayan Tıskaoğlu, sosyal medyasını aktif kullanıyor olması ile bilinirken, seçimlerde TBMM'ye girememesi üzerine 1 hafta boyunca ne AKP'ye, ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek isteyen ya da destekleyen tek bir paylaşımda bulunmadı.

AVCI İLE DİYALOG, SONRASI ADAY ADAYLIĞI. PEKİ, TOSUN'UN AYAĞINI KAYDIRMA PLANI YAPTILAR MI?
Tıskaoğlu, Zonguldak siyasetine giriş yapmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte babasına 'sucuk sattığı' Muammer Avcı ile ikili diyaloğunu yakın tutarak milletvkili aday listesinde yer almanın kapılarını araladı.
Eski İl Başkanı Zeki Tosun görevi bırakmadan önce Muammer Avcı ile samimi diyalog kuran Tıskaoğlu, Tosun'un yerine İl Başkanı olarak atanan Avcı'yı ilk tebrik edenler ve fotoğraf çektirip sosyal medya hesaplarından kutlama mesajı yayımlayan isimlerin başında yer aldı.
16 Ağustos 2022 tarihinde Avcı'yı kutlayıp fotoğraf çektiren ve paylaşan Tıskaoğlu bu fotoğraftan sadece 2 hafta sonra yine sosyal medya hesaplarında İl Başkan Yardımcısı olduğunu duyurdu.
Avcı'nın il Başkanı olmasından kısa bir süre sonra istifa ederek Milletvkili aday adayı olan Tıskaoğlu'nun, Avcı ile bir olup Zeki Tosun'un görevden alınmasında öncü isimler oldukları iddia edilmişti.

GENEL MERKEZE ŞİRİN GÖRÜNME HABERLERİ YAPTIRIYORDU
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın her paylaşımına cevap verip polemiğe giren Tıskaoğlu, kendisinin cevaplarını Ulusal ve Yerel basına servis ettirip hem gündemde kalmaya, hem de haberlerin AKP Genel Merkezi'ne ulaşması durumunda şirin görünmeye çalışıyordu.

DERGİLİ, PLAKETLİ, BAYRAKLI ZİYARETLER SON BULDU
Tıskaoğlu, siyasete giriş öncesinde ZONSİAD ziyaretleri gerçekleştirirken, ziyaretlerde Plaket, Zonsiad Bayrağı ve Zonsiad Dergisi takdim ediyordu. Siyasi manevralarının başarılı olmasının ardından Tıskaoğlu bir daha plaket, dergi ve bayrak dağıtmazken, bu manevralarının da siyasi bir manevra olduğu deşifre olmuş oldu.

FORMALARDA ZONGULDAK'IN Z'Sİ BİLE YOK
Ziyaretlerde Zonguldak Sevdalısı olduğunu vurgulayan Tıskaoğlu bir müddet Zonguldak Kömürspor forması takdim etmişti. Sonrasında adına 'Zonguldak
Elcab Kablo Gençlerbirliği Spor' kulubünü kurup, bu kulubün  formalarını takdim etmeye başlarken formalarda ise Zonguldak'ın Z'si bile bulunmaması; 'Bu nasıl Zonguldak Sevdalısı Olmaktır' eleştirilerinin odağına oturmasına neden oldu.

İZLEYİCİ HİLESİNE BAŞVURDU
Tıskaoğlu hem yerel, hem ulusal basında haberlerinin çıkması için ciddi bir maddi kaynak harcarken, katıldığı TV programlarında, sosyal medyada, yayın bittiğinde 'gerçek izleyici sayısının' görüntüleneceğini düşünemeyerek 'Online'' anlık izleyici sayısını çok göstermek için sahte izleyici hilesine başvurduğu deşifre oldu.

İNSTAGRAM VE FACEBOOK'TA SAHTE TAKİPÇİ HİLESİ
Aynı şekilde İnstagram hesaplarında da sahte takipçi satın alarak gerçek takipçilerini kandıran Tıskaoğlu'nun bu hilesi de uzun sürmeden deşifre olurken aynı takipçi hilesini Facebook hesaplarında da uyguladığı ortaya çıktı.

BUNGALOW MACERASI DEŞİFRE OLUNCA KÜPLERE BİNMİŞTİ
Tıskaoğlu'nun en vurucu haberi ise kendisinin işlettiği Bungalow evlerde 'alkol alıp türkü söyleyerek halay çektiği' görüntülerin ifşa olması oldu. Görüntülerin ifşa olması sonrası sinirlenen Tıskaoğlu'nun görüntüler hakkında yaptığı açıklamaya siniri ve öfkesi de yansımıştı.

ÇAYCUMA OYLARI ERİDİ
14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta Vadi'den Ahmet Çolakoğlu ile birlikte AKP'nin adayları gösterilirken 2018 seçimlerindeki oyları koruyamayarak birçok röportajda karşılaşıldığı gibi halkta karşılığı olmadığı da tescillendi.

YARIN AKP Milletvekili Aday Adayı Sezai Bükrü'nün Seçim Analiz.

TOSUN'UN  İSTİFA ETMESİYLE 14 GÜN ARAYLA PAYLAŞILAN FOTOĞRAFLAR

[ilgili-haber=9095]

[ilgili-haber=9089]

[ilgili-haber=9069]

[ilgili-haber=8896]

[ilgili-haber=8828]

[ilgili-haber=8823]

[ilgili-haber=8661]