Zonguldak'ta şiddetli fırtına ve sel felaketi sonrası Enerji-Sa'nın sınıfta kaldığını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Enerji-Sa'yı uyardı. 

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, "Enerji-Sa kar yapacak diye Zonguldak halkının zarar görmesine müsade etmeyeceğiz" dedi. 

Alan Enerji-Sa ve elektrik kesintileriyle ilgili şu açıklamaları yaptı; "Geçtiğimiz dönemlerde de çeşitli köylerimizde elektrik alamadığımız köylerimiz oldu. 2021 Aralık’ta 2022 Ocak ve Şubat’ta Haziran’da, 2023 Temmuz’da ve en son Kasım’da doğal afetler yaşadık. Merkezde de çok büyük sıkıntılar yaşadık. Kar yağışından keyif alacağımıza kahrını çektik demiştik. Neden? Elektrik kesintisi olduğu için su kesintisi de oldu. Su olmadan elektrik olmadan hayat olmuyor. Kombiler de yanmayınca ısınma sorunu ortaya çıktı.Cihaza bağımlı hastalarımız var. Çocuklarımız var. O günlerde de tepki gösterdik. Bir sonuç alabildik mi? O günleri unuttuk mu, unutmadık. O zamanda üzerine gitmiş istediğimiz cevabı alamamıştık. Şimdi daha çok gideceğiz.  Bugün de çok ciddi uyarılarda bulunuyoruz. Burada gayret gösteren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 

Zonguldak’taki arkadaşlarımızın direk tepelerinde tamirat yaptıklarını ve ağaç tepelerinde elektrik tellerini bağladıklarını çok iyi biliyoruz. Sorun üst yönetimdedir. Enerji-Sa kar yapacak diye 300 kişi ile çalışması gerekirken 100 kişi ile çalışması yanlıştır. Enerji-Sa’nın araç-gereç ve personel noksanlığından dolayı Zonguldak halkının zarar görmesine müsade etmeyeceğiz. Enerji-Sa’nın üst yönetimine bu sorunların özellikle iletilmesi adına da tüm belediyeler bir araya gelerek gerekli yazıyı da yazacağız. Araç gereç, eleman sayısının artırılması konusunda gereken adımları atacağız. Enerji-Sa araç mı kiralayacak, iş makinası mı kiralayacak o onların işi.

Önümüzde kış var. Kar yağdığında yok belediye yolları açmadı gibi basit nedenlerle sorunların üstesinden gelmeye çalışmasınlar. Enerjisa konusunda çok sıkıntılıyız. Yazın yağmur yağıyor elektrik kesiliyor. Kışın kar yağıyor elektrik kesiliyor. Enerji-Sa’nın üst yönetimini çok ciddi şekilde uyarıyoruz" dedi.