Zonguldak İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Cem Öztürk, Birol Yaman ve beraberindeki isimlerin istifası sonrası kamuoyuna açıklama yaptı. Öztürk, istifaların doğal bir süreç olduğunu vurgulayarak, “Bugün 5 kişi istifa etti ama masamda 15 yeni üye formu bekliyor” dedi.
“İstifa Etmek de En Doğal Hak”
Cem Öztürk, basında yer alan Birol Yaman’ın istifa süreci ve açıklamalarına değinerek, siyasi partilere üye olmanın da istifa etmenin de kişilerin en tabi hakkı olduğunu belirtti.
“Bugün 5 kişi istifa etmiş olsa da masamda 15 kişinin yeni üye formunun sisteme girilmek üzere beklediğini paylaşmak isterim. Şahsım adına Birol Yaman’ın ve beraberinde getirdiği arkadaşlarının istifa etmesi bir problem olmamakla birlikte, sadece yanlış bilgilendirme yaptığı konularda açıklığa kavuşturulması gereken noktaları düzeltme ihtiyacı doğmuştur.”
“Aile Olmadığımız Kanaatine Nereden Vardı?”
Öztürk, Birol Yaman’ın “aile bağları” konusundaki sözlerine şu yanıtı verdi:
“Birol Yaman aile bağlarından bahsetmiş ama bugüne kadar hiçbir toplantıya katılmamış, hiçbir parti organizasyonunda yer almamışken aile olamadığımız kanaatine nereden varmıştır? İlçe Başkanlığı görevini devraldığım günden bugüne her zaman birleştirici, bütünleştirici bir yapı kurma gayreti gösterdim ve göstermeye devam ediyorum. Partimizin kapısı herkese açık; merak eden gelebilir, görebilir.”
“Benim Adıma Konuşmak Kimsenin Haddine Değildir”
Birol Yaman’ın, Merkez İlçe Başkanı’nın da aynı sıkıntıları yaşadığını “tahmin ettiği” yönündeki ifadesine de tepki gösteren Öztürk, şunları söyledi:
“Merkez İlçe Başkanımızın da aynı sıkıntıları yaşadığını tahmin ediyorum’ cümlesine cevap olarak da şunu belirtmek isterim ki; benim adıma yorum yapmak kimsenin haddine değildir. Biz birlik beraberlik içerisinde, hedeflediğimiz iktidar olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz.”
“Ayrılmak da Sürecin Bir Parçası”
İYİ Parti’nin yoluna kararlılıkla devam ettiğini belirten Öztürk, istifaların partinin büyümesine engel olmayacağını vurguladı:
“Gönlümüz tabi ki kimsenin ayrılmasından yana olmaz ama yukarıda da bahsettiğim gibi ayrılmak da sürecin bir parçası. Biz aramıza katılım sağlayanlarla güçlenmeye devam ediyoruz ve artarak güçlenmeye devam edeceğiz.”
“Meyve Veren Ağaç Taşlanır”
Açıklamasının sonunda kamuoyuna mesaj veren Cem Öztürk, şu ifadeleri kullandı:
“Bu tip haberler sadece İYİ Parti’nin yükselişine gölge düşürmek için paylaşılıyor. Her zaman olduğu gibi meyve veren ağaç taşlanır ama biz bu göreve gelirken bu taşları göze alarak geldik ve duruşumuzdan geri adım atmayacağız. Ayrılan arkadaşlara bizle oldukları sürece verdikleri destek için teşekkür ederim.”